Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Midas

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Midas
Prachtkat Midas

Blog

Prachtkat Midas

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Midas is vandaag voor het eerst in de trimsalon. Maar hij is niet alleen: zijn maatjes Neige en Zorro zijn ook meegekomen. Die zijn al eerder hier geweest en weten de weg. Het zijn alle drie grote Maine Coon-katten die goed in de vacht zitten en veel oude haren en klitten kwijt willen.

Omdat Midas de hele weg hiernaartoe heeft zitten miauwen in zijn reismand, mag hij als eerste eruit. Trouwens, de andere twee mogen ook gewoon rondlopen. De hele ochtend is voor deze familie Maine Coon gereserveerd!

Midas, genoemd naar de beroemde Nederlandse bioloog en kattenliefhebber Midas Dekkers, blijkt op de trimtafel net zo’n koele Coon te zijn als zijn maatjes. Hij geeft geen kik als ik zijn lange nagels knip en al zijn oude haren uit zijn vacht kam.

Als na nog een uur nummer twee, de grote Zorro, ook klaar is, is er even tijd voor pauze. Ik zorg voor de koffie, de bazin van de Coons heeft koekjes meegebracht.

Precies na drie uur zijn alle drie de Maine Coons klaar. Ze zien zien er weer prachtig uit. Midas en zijn maatjes mogen weer naar huis!

O ja, wil je weten wat Midas Dekkers van al die kattenharen vindt? Lees dan zijn korte verhaal De gesluierde schoonheid op mijn website www.prachtkat.nl/prachtvacht/over-de-kattenhaar.

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Comments are closed.

Maak een afspraak