Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Mila

Blog

Prachtkat Mila

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Mila is een zwart-witte huis-tuin-en-keukenpoes van ongeveer vijf jaar. Ze is vandaag voor het eerst in de trimsalon en vindt het allemaal reuze interessant. Terwijl ik al die losse witte haren uit haar vacht kam, kijkt ze parmantig naar buiten. Op de parkeerplaats van de supermarkt is van alles te zien: mensen, auto’s en de bus komen voorbij. Dat is een mooie afleiding tijdens het kammen. 

Thuis is ze ook een oplettende dame. Haar bazin vertelt ondertussen het verhaal van de bijzondere bezoeker in de tuin. Mila kon eens ’s avonds urenlang naar een bepaalde plek in de tuin kijken, in de richting van waar de pindakaaspot aan de schutting hangt. Haar baasje snapte het niet, want in het donker zijn er geen vogeltjes in de tuin. Ze is toen op de knieën naast Mila gaan zitten om erachter te komen waarom ze dat deed. Opeens zag ze een muisje in de pindakaaspot kruipen. Daar tuurde ze dus naar! Later kon ze soms wel een uur lang op de schutting, boven de pindakaaspot, zitten turen of er weer eens een muisje aan kwam, maar helaas!

Helaas, ook op de laatste vrijdag van de maand is er weinig kans op muizen met al die katten in de trimsalon. Dat heeft Mila nu ook ervaren.

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Tagged , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak