Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Minous

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Minous
Prachtkat Minous

Blog

Prachtkat Minous

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door Jos Hillebrand

Minoes is een 12-jarige cyperse huis-, tuin- en keukenkat. Ze komt naar de Warande om gewogen te worden, want ze valt langzaam af terwijl ze toch gewoon evenveel eet als anders. Omdat ze ‘bergen haar’ verliest als je haar alleen maar aait, is een bezoek aan de kattenkapper een goed idee.

Minoes is een wat nerveus katje, dus we plannen ruim tijd voor haar bezoek. Als haar reismandje op tafel staat en het deurtje open gaat, blijft ze gewoon zitten. Dus doe ik de reismand voorzichtig van boven open en til haar eruit. Dat is lang niet zo beangstigend voor haar dan wanneer ik haar er door de ‘voordeur’ uittrek.

Op tafel laat ik haar eerst rondsnuffelen. Ik stel haar met aaien en praten op haar gemak. Haar beide baasjes zijn ook in de trimsalon en daardoor blijft ze ook rustig.

Tijdens het aaien voel ik een dikke vacht, veel dikker dan een gewone huis-, tuin- en keukenkat normaal heeft. Met een haal van mijn brede hark, die ik eigenlijk alleen voor langharige katten gebruik, haal ik een grote pluk oud haar uit de vacht op haar rug. Minoes vindt het allemaal prima en ik ga aan het werk. Spoedig ligt er een berg haar naast Minoes. Zelfs met een fijne kam haal ik nog veel oud haar uit haar vacht.

Dan is ze klaar. Van de berg haar maak ik voor de foto een tweede Minoes.

Tagged , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak