Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Mister

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Mister
Prachtkat Mister

Blog

Prachtkat Mister

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Geen hoog bezoek vandaag in de trimsalon, maar groot bezoek. Een sterke man tilt een grote vervoerbox op de tafel en opent de deur. De box is bijna helemaal gevuld met slechts één kat. Dat is dan wel een Maine Coon, het grootste kattenras dat er bestaat. De kater, van vier jaar, heet Mister en weegt volgens zijn baasje ongeveer 12 kilo. Da’s heel wat voor een kat!

Mister komt hier voor de eerste keer. Hij heeft heel veel oud haar in zijn prachtige vacht zitten. Dat is gaan klitten en vervilten. Op de foto is dat niet zo duidelijk te zien omdat zijn haren lang zijn en over de in elkaar gedraaide plakken liggen. Die plakken zijn eigenlijk het best te voelen. Als je de haren niet uit elkaar kunt duwen om de hoofdhuid te zien (een scheiding maken) en je voelt alleen een dikke dot haar, dan is er vrijwel altijd sprake van oud haar dat is gaan vervilten. Dat haar moet uit de vacht.

We kiezen ervoor om Mister te scheren. Het zou een heel langdurig en vooral pijnlijk karwij zijn om zo’n grote kat te plagen door die klitten en dat vilt uit zijn vacht te kammen.

Van scheren raakt Mister niet onder de indruk. Hij geeft geen kik en geeft zich helemaal over. Hij is snel en pijnloos van zijn vacht af. Laat de zomer nu maar komen voor deze coole Maine Coon!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak