Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Nestor!

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Nestor!
Prachtkat Nestor!

Blog

Prachtkat Nestor!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster en gedragsdeskundige Jos Hillebrand

Nestor, een slanke Maine Coon van ruim vier jaar, is net een hond, vertelt zijn personeel. „Als hij dorst heeft, haalt hij mij op en brengt mij naar zijn waterbak omdat ik er dan vers water bij moet doen.”

Nestor is een relaxte kat. Hij vindt het heerlijk om op zijn rug op de grond te liggen en de wereld ondersteboven te aanschouwen. Hij is ook een hangjongere: hij ligt graag op de vensterbank of op een stoel terwijl een of twee poten dan los in de lucht bungelen.

Daarnaast is hij heel beweeglijk en nieuwsgierig. Ook al is dit de tweede keer dat hij in de trimsalon is, hij vindt alles interessant. Bang uitgevallen is hij niet.

Nestor heeft lang sluik haar met weinig onderwol. De vorige keer had hij flinke viltplekken op zijn heupen, maar vandaag gelukkig niet. Wel zijn er stukken vilt onder zijn oksels. Die oksels zijn vaak probleemplekken waar klitten en vilt ontstaan. Door het bewegen van de poten langs de romp draaien juist daar de lange haren om elkaar heen. Als de kat zich daar niet voldoende wast, of als het personeel daar niet vaak genoeg kamt, blijven die klitten zitten en worden langzaam groter. Bij Nestor zijn het grote harige ‘ballen’ geworden en dat zal vervelend aanvoelen bij het lopen. Ik heb de oksels snel geschoren. Daarna haal ik de onderwol uit zijn vacht en kam zijn kop en staart goed uit.

Tijdens het trimmen moet ik hem soms met zachte dwang op de tafel laten zitten, want hij vindt het leuk om naar buiten te kijken. Maar na het poseren voor de foto mag hij even op ontdekking in de trimsalon. Hij trippelt over het aanrecht, springt van tafel op tafel en onderzoekt de ruimte onder het bad.

Als de volgende afspraak is gemaakt, zet zijn baasje de reismand op tafel. De meeste katten vinden dit het sein om snel naar binnen te kruipen omdat ze verwachten dat ze weer naar huis mogen. Nestor heeft het hier blijkbaar zo naar zijn zin dat we hem zelfs met snoepjes niet naar binnen kunnen lokken. De deksel moet van de reismand af om hem er zo rustig mogelijk in te kunnen tillen.

Dag Nestor, tot over vier maanden!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak