Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Nickey

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Nickey
Prachtkat Nickey

Blog

Prachtkat Nickey

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hilebrand

Het trimmen
Als Nickey langskomt, reist hij altijd op een comfortabel dik kussen met een zachte handdoek daarop in een riante draagmand. Deze grote Noorse Boskat van al 16 jaar past er precies in: zijn kop komt nog net niet tegen het plafond.

Vandaag is hij snel klaar. Even de lange nageltjes knippen, een paar dikke klitten uitscheren en een kam door zijn vacht halen. Dan mag hij weer in zijn warme draagmand naar huis!

Iets ernstigs
Nickey reist wel vaker in zijn reismand. Dan is er iets ernstigs aan de hand. Dit schrijven zijn baasjes:

“Voor wij op vakantie gingen in september vonden we dat Nickey niet goed in zijn vel zat. Hij was erg lusteloos. We zijn toen naar dierenarts Sander gegaan en die constateerde dat Nickey een ernstig gebitsprobleem had en heel veel pijn moest hebben.

Hij moest op zeer korte termijn hieraan behandeld worden en dat zou een operatie onder narcose worden. Bij het vooronderzoek werd geconstateerd dat hij zware ruis in zijn hart had en dat zou kunnen zijn veroorzaakt door de slechte conditie van zijn gebit. Er werd direct in een supermodern lab een volledig bloedonderzoek gedaan en later nog een echo gemaakt van zijn hart. Door dit onderzoek werd vastgesteld dat dit werd veroorzaakt door zijn gebit maar een niet ernstige afwijking zodat de operatie kon worden uitgevoerd zonder grote risico’s.

De operatie en en de nabehandeling zijn voorspoedig verlopen, maar helaas moest Nickey in Amsterdam toch nog veel keren naar een andere dierenarts. Hij was allergisch voor de antibioticatabletten en kreeg daarom injecties, waar hij weer misselijk van werd.

De dierenartsen in Amsterdam vond hij helaas wat minder aardig.

Het gaat nu fantastisch met hem en gedraagt zich weer als vanouds.”

Tagged , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak