Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Nikita

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Nikita
Prachtkat Nikita

Blog

Prachtkat Nikita

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door Jos Hillebrand

Vandaag komt er een bijzondere dame naar de trimsalon. Nikita is een Britse Korthaar-poes van 13 jaar. Ze heeft onweerstaanbare oranje ogen en een prachtige grijze vacht. Britse korthaarkatten hebben een heel andere vacht van bijvoorbeeld een Noorse Boskatten of Perzen. Maar ook voor Britten is het belangrijk dat ze regelmatig gekamd worden.

Nikita’s grijze vacht bestaat uit heel veel korte haren, met daartussen heel veel oud haar dat daar tussenin blijft zitten. Daardoor glij je makkelijk met een kam over de bovenkant van de haren heen. Maar met een kam met grove tanden van verschillende lengtes kan ik wel goed tot op de huid komen. Voorzichtig en stukje voor stukje kam ik alle oude haren eruit. Nikita laat het prima toe, ook omdat haar baasje haar af en toe even onder haar kin kroelt.

Als we klaar zijn en alle oude haren naast haar op de tafel leggen, is pas duidelijk te zien hoeveel oude onderwol eruit is gekomen. Nikita heeft haar winterjas uitgetrokken en nu de zomer is begonnen, zal ze dat alleen maar fijn vinden!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak