Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Pam

Blog

Prachtkat Pam

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Pam is een bijzondere huis-tuin-en-keukenkat, in ieder geval om drie redenen. Deze poes van 13 jaar heeft een guitig gezichtje met een vooruitstekende onderkin (centenbakje). Dat zie je niet vaak bij katten en dat maakt haar heel bijzonder.  

Ook bijzonder is dat Pam, die hier voor het eerst in de trimsalon is, een prachtige vacht heeft met alleen op haar rug twee dikke klitten. Daar kan ik haar snel vanaf helpen. 

Het derde bijzondere aan Pam vertellen haar baasjes intussen. Pam is een fervent muizenjager. Die muizen maakt ze niet dood, maar laat ze los in de kamer. Daar vlucht zo’n muisje dan snel naar een veilig plekje onder een zware kast of bank. Pam is dan niet meer geïnteresseerd in haar prooi. De baasjes vinden alle muizen niet altijd snel terug. Op een nacht bleek er een muisje zelfs in het bed van de baasjes gekropen te zijn en knabbelde aan de tenen van mevrouw. Dankjewel, Pam!  

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Tagged , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak