Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Pumba

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Pumba
Prachtkat Pumba

Blog

Prachtkat Pumba

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door: Jos Hillebrand
Pumba is een mooie rode huis-tuin-en-keukenkater van 11 jaar. Twee jaar geleden is hij aan zijn tong geopereerd, maar daarna kan hij niet zo goed meer zijn flanken en de achterkant van zijn rug poetsen. Zijn personeel kamt hem ook regelmatig, maar mag de laatste tijd niet meer aan zijn flanken komen.

Vooral op die moeilijke plekken zitten oude haren die er uit moeten. Hij heeft die op zijn heupen, zogezegd! Op de foto is dat ook goed te zien. Boven op de rug is de vacht mooi kort en rossig van kleur. Op de heupen plakken de haren aan elkaar waardoor er gleufjes tussen zitten. Oude plukjes haar steken al boven de jonge haren uit. Ook als ik hem aai, voel ik duidelijk bobbelige verdikkingen op die plekken.

Ik doe hem eerst zijn halsbandje af, zodat ik er met de kam niet achter kan blijven haken. Pumba vindt het wel een beetje spannend. Maar door rustig te kammen en de vacht met mijn duim tegen te houden, kan ik de oude haren er voorzichtig uitkammen. Pumba ervaart zodoende dat ik hem geen pijn doe en dat hij niet bang voor mij hoeft te zijn. Zo verdien ik zijn vertrouwen.
Al gauw heb ik zijn hele vacht gekamd en ligt er een bergje oude haren naast hem. Pumba krijgt zijn halsbandje weer om en gaat met zijn personeel tevreden naar huis. Met slanke flanken!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak