Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Siem

Blog

Prachtkat Siem

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Siem is een Ragdoll van zes jaar oud. Hij komt vandaag voor het eerst naar de trimsalon. Dat vindt hij een spannend avontuur. Als ik een tijdje bezig ben met kammen, zie ik dat zijn bekje open gaat en dat hij gaat hijgen. Nu is het een hele warme vrijdag, maar het hijgen komt niet door de hoge temperatuur. Hijgen is namelijk een stress-signaal. Als een kat gaat hijgen, laat hij door deze lichaamstaal zien dat alles hem even te veel wordt.

Het is belangrijk om de stress niet te hoog te laten oplopen. Ik stop even met kammen en laat hem wat tot rust komen. Zijn baasje aait hem en kroelt wat met hem. Dan gaat zijn bekje weer dicht. Ik kan weer even verder. Siem hijgt nog twee keer en dan houden we weer even pauze.

Elke kat is anders en elke kat ervaart het trimmen anders. Door goed naar de lichaamstaal van de kat te kijken en daar naar te handelen, blijft het trimmen een gebeurtenis die zo min mogelijk stress oplevert. Siem heeft het zijn eerste keer goed gedaan!

 

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Comments are closed.

Maak een afspraak