Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Sifra!

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Sifra!
Prachtkat Sifra!

Blog

Prachtkat Sifra!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door Jos Hillebrand

Sifra is een Britse korthaar die vandaag voor het eerst naar de trimsalon komt. Ze heeft een lief rond kopje en een prachtig getekende vacht. Helaas haart ze verschrikkelijk: één aai over haar rug en een wolk hele fijne haartjes dwarrelt door de lucht.

Zoveel verharen is niet fijn voor haar baasje: al die haren op je kleren en overal in huis! Het is ook niet fijn voor Sifra zelf: wat een hoop werk om al die haren uit je vacht te likken.

De meeste Britse kortharen hebben een dikke vacht, met heel veel haren heel dicht tegen elkaar aan. Bij Sifra voelt de vacht veel losser aan; er zit meer ruimte tussen de haren. Ik glij er met mijn vingers makkelijk doorheen. Met een hele fijne kam haal ik de meeste losse haren uit de vacht. In een uur is dat al gauw een hele berg geworden. Sifra vond het kammen en al die aandacht geweldig.

Nu hebben haar baasje en zijzelf geen last meer van deze oude haren. Bovendien is de prachtige tekening van haar vacht nu nog beter te bewonderen!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak