Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Simba

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat Simba

Blog

Prachtkat Simba

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Simba en zijn bazin komen voor het eerst naar de trimsalon. Dat lijkt spannend, maar Simba, een Ragdoll van nog net geen jaar oud, bekijkt alles eens rustig en besluit het hier prima te vinden. Zijn bazin vond af en toe veel haar in huis. Ze had nog nooit een Ragdoll gehad, laat staan een langharige kat, dus ze dacht dat een bezoek aan een kattenkapper een goed idee zou zijn.

Terwijl ik Simba’s nagels nakijk en voel waar veel oude haren in zijn vacht zitten, vertelt ze meer over Simba. „Simba is dol op lekkers (kauwstaafjes) en zodra ik dat roep, komt hij slippend aanrennen. Simba is waar ik ben: van de douche tot de wc, Simba is er! In de tuin rennen en spelen vindt hij geweldig. Daar probeert hij alle vliegen en vlinders te vangen. De tuin uitlopen doet hij vast niet, want dan ziet hij mij niet meer! Simba is een echt vriendje en mijn mooiste verjaardagscadeau van mijn kinderen!”

Terwijl ik naar haar luister, knip ik de nagels van Simba. Die zijn een beetje lang en heel scherp. Daarna ga ik alleen met een grove kam door zijn pluizige vacht. Intussen vertel ik het een en ander over langharige katten, kammen en borstels.

Na een uurtje heb ik heel veel oude haren uit Simba’s vacht gekamd. Nu mag hij op de na-foto. Kijk, dat gaat relaxed, zonder handen van zijn bazin erbij. Heel ontspannen ligt hij naast Simba II (de oude haren). Goed gedaan!

Simba mag nu weer in zijn mandje. Hij gaat met zijn bazin, die tips en tricks én een handige kam meekrijgt, tevreden terug naar huis!

Tagged , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak