Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat Soso

Blog

Prachtkat Soso

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Je hebt rooie, witte, zwarte en zelfs blauwe katten. Ook zijn er cyperse katten en lapjeskatten. Maar bruine katten? Die zie je bijna niet. Behalve ik vandaag. Want de laatste klant is een bruine Brits Korthaar. Heel bijzonder. Vooral die knal-oranje ogen!

Soso is geboren in 2015 bij de dierenarts in Lelystad. Dichterbij kan bijna niet! Haar baasjes woonden toen in Nijkerk en hebben haar daar opgehaald. In juni dit jaar kwamen er verhuisplannen en zijn haar baasjes in hun huizenjacht onlangs in Lelystad uitgekomen en vorige maand vehuisd. 

Toen het tijd was voor de jaarlijkse inenting trof haar baasje per toeval de dierenarts die Soso destijds op de wereld heeft gezet… De eigenaar kan hij zich nog goed herinneren, die was een beetje in paniek geraakt toen het gebeuren op gang kwam. Hij heeft mamapoes in de auto geladen en afgeleverd bij de dierenarts! Succes ermee! Dit vonden de nieuwe baasjes van Soso toch best bijzonder. 

Die nieuwe baasjes hebben haar Soso genoemd naar de personage Soso uit de Netflix-serie Orange is the new black. De hoofdpersoon daarin is een donkerbruinharige Aziatische dame met prachtige ‘kattenogen’. Soso heeft een heel lief karakter, ze is speels en knuffelt graag, maar zit niet graag op schoot. Ze slaapt graag op beschutte plekjes en dan kun je haar met haar donkere vacht bijna niet zien… totdat ze wakker wordt. Dan lichten haar prachtige geel-oranje Brittenoogjes op.

Op de trimtafel is het niet anders. Door de donkerbruine vacht kan ik goed zien of ik alle grijze oude haren heb uitgekamd. Als dat na een uurtje zo is, poseert Soso als een volleerde filmster achter haar oude bontje. Diva-allures!

Tagged , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak