Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat van december, Scorpio

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat van december, Scorpio
Prachtkat van december, Scorpio

Blog

Prachtkat van december, Scorpio

Posted By Dierenartsen Lelystad

Scorpio is een prachtige grote Noorse Boskat-kater van 11 jaar. Hij vindt het een beetje spannend als hij uit zijn mandje wordt gehaald: hij zet grote ogen op en gaat er ineengedoken bij zitten. Zijn bazin heeft de afspraak gemaakt en vindt het net zo spannend, dit trimmen. Ze vertelde aan de telefoon dat ze jarenlang een fijne trimster heeft gehad die Scorpio zonder stress en in alle rust kon trimmen. Helaas is zij ermee gestopt en toen moesten bazin en Scorpio op zoek naar een vervangster. ,,We kwamen bij een hondentrimster terecht ‘die ook katten doet’, maar dat beviel slecht: zonder overleg werd Scorpio geschoren en gestrest en over zijn toeren kon hij eindelijk mee naar huis toen ik hem kwam ophalen. Dit nooit meer”, vertelt ze.

Na anderhalf jaar zoeken naar een andere trimmer kwam Scorpio met haar echtgenoot en zoon afgelopen vrijdag bij mij in de salon bij Dierenartsen Lelystad, zijn bazin zou na haar werk ook langskomen. Spannend vonden alle drie de mannen het, zag ik wel. Uitleggen waar de klitten zaten en wat hij allemaal mankeerde (een knik in zijn staart, een stalen pen in zijn achterpoot door een val uit een raam), zeiden de mannenmensen; grote ogen en ineengedoken zitten, dat liet Scorpio zien. ,,Hij kan bijten en krabben”, had zijn vrouwtje ook nog door de telefoon gezegd.

Dubbel gewaarschuwd liet ik Scorpio eerst de tafel ontdekken en ik stelde hem gerust door hem te aaien en zacht tegen hem te praten. Eerst maar op de foto en dat is vaak het moeilijkste van het hele trimmen: krijg zo’n kat maar eens stil om te poseren! Voorzichtig keek ik wat er gedaan moest worden: nagels knippen, ook de achterpoten, klitten op de buik scheren en die bovenop voorzichtig uitkammen, ogen schoonmaken. Door rustig te werken, voorzichtig te kammen zonder hem pijn te doen en af en toe een kleine rustpause in te lassen en tegen hem te praten is Scorpio in een kort uur ontdaan van haren en klitten die zich in anderhalf jaar hebben gevormd. Maar belangrijker nog: hij ging geheel ontspannen, spinnend en tevreden naar huis, en zijn drie baasjes ook!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak