Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat van februari, Ørret

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat van februari, Ørret
Prachtkat van februari, Ørret

Blog

Prachtkat van februari, Ørret

Posted By Dierenartsen Lelystad

Wat is hij groot, hè? ‘Hij’ is Ørret – spreek uit: Urret – de Noorse Boskat van dierenarts Sander.

Ørret was op locatie Warande een model-fotomodel: trimster Jos kon hem op alle mogelijke manieren vastpakken om moeilijk te kammen plekjes op de foto te laten zetten. Die foto’s waren nodig voor de lezing/workshop over vachtverzorging bij katten.

Ook al ziet het er op de foto spectaculair uit: dat is het niet echt. Door de kat in zijn nekvel te pakken en hem met de andere hand tegelijkertijd te ondersteunen tijdens het opbeuren, laat hij zich slap ‘hangen’. Net zoals kittens doen als de moederpoes ze in haar bek vastpakt om ze naar een beter plaatsje te verhuizen. Als katten volwassen zijn, reageren ze net zo, of ze nou een kater of een poes zijn.

Ørret speelde een belangrijke rol tijdens de lezing/workshop die trimster Jos Hillebrand in februari gaf voor geïnteresseerde kattenbaasjes die meer wilden weten over hoe ze de vacht van hun kat konden verzorgen, hoe ze hun kat het best konden vasthouden en of en hoe ze de nagels moesten knippen.

De meeste mensen vinden het kammen van de rug en de zijkanten van een kat niet moeilijk, maar de probleemzones waar klitten snel kunnen ontstaan, zijn lastiger te bereiken: onder de oksels, op de buik, tussen de achterpoten en onder de staart… En hoe kom je daar zo gemakkelijk mogelijk bij? Dat werd duidelijk gemaakt met de foto’s waarop Ørret zich als een superfotomodel van al zijn beste kanten liet zien.

Ørret had helemaal geen problemen met poseren. Met een beetje oefenen met kammen kan hij – prachtig gekapt – zó paraderen over de rode loper van de catwalk!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak