Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat van januari, Bolle 3

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat van januari, Bolle 3
Prachtkat van januari, Bolle 3

Blog

Prachtkat van januari, Bolle 3

Posted By Dierenartsen Lelystad

Bolle 3 was een van de bezoekers aan de kattentrimsalon op de laatste vrijdag van januari. Hij woont met zijn personeel Alie in Lelystad. Hij heeft nummer 3 omdat hij de derde kat van Alie is en hij heet Bolle omdat hij ‘een stevig postuur’ had toen hij bij haar thuis kwam wonen. Dat was ongeveer 14 jaar geleden. Van zijn geboortedatum en eerste thuis was niets bekend. De toenmalige vrouwelijke dierenarts schatte hem op ongeveer zes jaar, dus omgerekend zou hij geboren moeten zijn in ongeveer 1993.

Bij het eerste onderzoek wist de dierenarts het zeker: Bolle was een poes én ze was zwanger, en de bevalling zou niet zo lang meer op zich laten wachten, gezien haar omvang. Dus Alie was vanaf die dag druk in de weer met mandjes en doekjes en raakte zelf aardig zenuwachtig door de komende bevalling. Maar die bevalling kwam maar niet, dus nog maar eens naar de dierenarts. En na een tweede onderzoek moest de dierenarts constateren dat Bolle geen poes, maar een kater was! Om deze vergissing is in de behandelkamer smakelijk gelachen!

Intussen is Bolle uitgegroeid tot een echte heer met een respectabele leeftijd van ongeveer 21 jaar. Dat is omgerekend in mensenjaren 105 jaar! Op zo’n hoogbejaarde leeftijd is het belangrijk hem een handje te helpen met het verzorgen van zijn vacht. In de trimsalon is daarvoor alles voorhanden. Hij heeft het trimmen prima ondergaan en gezien de berg haren die hij nu niet meer zelf uit zijn vacht hoeft te likken, is zijn bezoek niet voor niets geweest!

Wilt u ook weten hoe oud uw kat is in mensenleeftijd? Kijk dan eens op kattenleeftijd.nl En wilt u graag weten wat u zelf voor uw kat kan betekenen op het gebied van vachtverzorging? Dinsdag 25 februari 2014, om 20,00 uur geeft Jos Hillebrand een lezing en workshop over dit onderwerp. U kunt zich opgeven bij onze assistentes aan de balie.

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak