Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat van maart, opnieuw Ørret

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat van maart, opnieuw Ørret
Prachtkat van maart, opnieuw Ørret

Blog

Prachtkat van maart, opnieuw Ørret

Posted By Dierenartsen Lelystad

Iedere laatste vrijdag van de maand is kattentrimster Jos Hillebrand bij ons in de praktijk. En iedere maand kiest ze één Prachtkat uit.

Assistente Eva en ik hadden in de lunchpause de stoelen voor de Warande gezet: het was zó mooi weer, écht voorjaar! Daar moesten we van genieten. We stroopten zelfs de mouwen van onze truien zo hoog mogelijk op: we kregen het warm met die winterkleren aan!

Daar kwam Ørret met zijn baasjevoor zijn trimbeurt. Die had net hiervoor ook heerlijk van het zonnetje genoten. Zijn baasje moest met kattenbrokjes rammelen om hem naar binnen te lokken! Deze mooie Noorse Boskat was in februari ook kat van de maand. Nu bleek hij de ideale trimklant te zijn.

Om hem op zijn gemak te stellen, lieten we hem eerst de hele trimsalon ontdekken. Hij vond het heel bijzonder: overal rondlopen en al die nieuwe geuren opsnuiven. Ook op de tafel vond hij alles erg interessant. Hij liet zich prima kammen en ging er echt voor liggen.

Omdat hij zich voorbeeldig gedroeg, ging het trimmen erg vlot. Het meeste haar kwam uit zijn rug en flanken, zijn buik kon hij zelf prima bijhouden. Na een uurtje lag er naast hem een hoge berg oude haren. Ørret had zijn winterjas uitgedaan!

 

Eva en ik stroopten buiten in de zon de mouwen van onze truien op vanwege de warmte, en straks halen we onze zomerkleren tevoorschijn. Een kat kan dat niet, hij heeft hulp nodig bij het uittrekken van zijn wintervacht. Dat kleine tongetje kan die berg haren er niet alleen uit trekken.

Die berg haren vindt zijn baasje trouwens ook niet meer in huis. Hij heeft van mij hulp bij de voorjaarsschoonmaak gekregen! Enne, van die berg haren, daar hebben we voor de foto maar een kat van gemaakt!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak