Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkat, Zorro!

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkat, Zorro!
Prachtkat, Zorro!

Blog

Prachtkat, Zorro!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Door: Jos Hillebrand

Deze maand is de grootste kat uit mijn praktijk de hoofdpersoon. Zorro is een Maine Coon-kater en hij wordt niet in een mandje gebracht, maar in een supersize krat.

Zorro kan wel groot zijn, en een mannelijke uitstraling hebben met zijn imposante kop, hij is toch wat onzeker als hij voor de eerste keer in de Warande is. Bovendien is het uitzicht vanuit de trimsalon voor hem een beetje onrustig. Het terrein er tegenover wordt bouwklaar gemaakt en dat betekent dat zandhappers heen en weer rijden en zand oppakken en ergens anders weer neergooien, mannen heen en weer lopen en andere mannen tik-tik-tik aan het bestraten zijn. Andere katten vinden die bedrijvigheid reuze interessant en blijven maar uit het raam kijken, maar een reus als Zorro vindt het maar eng. Bovendien gaat hiernaast af en toe de telefoon, loopt de assistente soms heen en weer en komt er bezoek in de hal. En dan is er nog een vreemde mevrouw die aan zijn haren gaat zitten!

Daarom ga ik eerst uitgebreid kennismaken met deze knappe jongen. Ik probeer hem op zijn gemak te stellen door te praten, hem te laten ruiken, tijd te geven om te wennen en voorzichtig te kammen. Langzaam maar zeker krijgt hij door dat ik niet bedreigend ben, hem geen pijn doe en hem de tijd geef die hij nodig heeft.

Na een uur zijn zijn nagels geknipt, zijn klitten verwijderd en al zijn haren netjes gekamd. Hoe spannend hij het eerst vond, hoe ontspannen ligt hij nu op tafel. Eigenlijk wil hij niet meer weg. We moeten hem een zetje geven, anders gaat hij die grote krat niet eens in!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak