Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkonijn Fluffy

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkonijn Fluffy

Blog

Prachtkonijn Fluffy

Posted By Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Deze maand staat er geen kat in de schijnwerpers, maar een konijn. Een Teddy Widder-konijn. Zulke konijntjes hebben haren die steeds langer worden. Zo lang zelfs dat ze over hun eigen haren kunnen struikelen. En zo lang dat ze een heus gordijntje voor hun ogen hebben hangen waardoor ze niets meer kunnen zien.

Fluffy is zo’n konijntje. Hij is nog maar vijf maanden oud en toch heeft hij al een hele lange vacht. Zijn baasje heeft nog nooit een konijn gehad, dus zij wist niet zo goed wat ze daaraan kon doen. Ze zag wel dat Fluffy niet meer goed om zich heen kon kijken door die lange haren voor zijn ogen. Een elastiekje om zijn haren boven op zijn kop helpt wel, maar is niet echt fraai. Dus: naar de kapper.

Een konijn is geen kat. Maar gelukkig heb ik ook ervaring met konijnen. Dus na een tijdje heb ik Fluffy van zijn lange haren afgeholpen. Nu kan hij weer fijn om zich heen kijken. Zijn baasje kan zijn mooie ogen weer zien. En hij struikelt niet meer over zijn lange harige jas!

De dierenartsassistente geeft Fluffy’s baasje nog enkele goede tips mee over inentingen tegen besmettelijke konijnenziekten. Ik geef haar nog tips over hoe ze haar konijn een nog gelukkiger leven kan geven. Als je nog nooit een huisdier hebt gehad om voor te zorgen, is alle informatie welkom!

Tagged , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak