Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Prachtkonijn van juli

Dierenartsen Lelystad Blog Prachtkonijn van juli
Prachtkonijn van juli

Blog

Prachtkonijn van juli

Posted By Dierenartsen Lelystad

Trimsalon Prachtkat trimt sinds kort ook konijnen bij ons in de praktijk. En daarom is deze maand een angorakonijn een Prachtkonijn. Hij heet Pip en hij is zes maanden oud.

Pip staat wat leuks te wachten: hij gaat morgen op vakantie! Met zijn baasjes mag hij mee naar een camping in de buurt. Ze hebben zelfs een sjiek onderkomen voor hem geregeld: een groot konijnenhok met onder- én bovenverdieping en een royaal terras met volop mals en sappig gras.

Voor je zo’n luxe hotel binnen mag, moet je wel zorgen dat je haar goed zit. Daarom is Pip hier in de trimsalon. Want zijn haar zit verre van goed. Bovenop zit het prima, al is het wat lang. Maar overal elders mankeert er wat aan. Zo zit er een enorme klit onder zijn kin en op zijn keel. Op zijn buik zit een langgerekt hard stuk vilt en aan weerszijden van zijn wipstaartje voel ik ook twee dikke stukken haar die daar niet horen.

Een konijn is geen kat en een kat is geen konijn. Een van de grootste verschillen is dat de huid van een konijn flinterdun is. Je scheert er zó doorheen. Daarom moet ik de vervilte plekken er heel voorzichtig afscheren. Even zachtjes aan de klit trekken en dan scheren is uit den boze! Stukje voor stukje gaat de tondeuze onder de vervilte stukken door. Gelukkig laat Pip het prima toe. Zelfs als hij op zijn rug op mijn schoot moet zitten omdat ik zo het best zijn buik kan scheren, vindt hij goed. Spannend vindt hij het wel, want als zijn bazin hem helpt vasthouden, likt hij haar decolleté!

Tot slot scheer ik nog de klonten naast zijn wipstaartje. Een stuk van het haar op zijn rug laat ik lang: zo heeft hij bij erg warm weer toch bescherming tegen de zon. En die bakkebaarden laat ik lekker lang. Die maken hem voor mij onweerstaanbaar!

Tagged , , , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak