Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Stagiaire Geerte is geslaagd!

Dierenartsen Lelystad Nieuws Stagiaire Geerte is geslaagd!
Stagiaire Geerte is geslaagd!

Nieuws

Stagiaire Geerte is geslaagd!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Stagebegeleidster Edith, feliciteert Geerte met haar behaalde resultaat.

Woensdag 26 juni 2013 is voor Geerte Procee, onze stagiaire paraveterinair, de boeken in gegaan als zeer succesvolle dag. Vandaag mocht zij het laatste examen van haar studie paraveterinair bij ons in de praktijk uitvoeren. Dit examen wordt de Proeve van Bekwaarheid genoemd. Deze proeve wordt door drie personen afgenomen.

Een Proeve van Bekwaamheid duurt vijf dagen. De eerste vier dagen wordt de student door een leidinggevende van het stagebedrijf gevolgd. Bij ons is dat paraveterinair, Edith Sidler. De student moet die dagen verschillende taken zelfstandig uitvoeren. Aan de hand van een formulier beoordeeld de leidinggevende of zij dit slecht, voldoende of goed uitvoert. De vijfde dag komen twee externe beoordelaars van de onderwijsinstelling van de student, om mee te kijken tijdens een werkdag. Ook zij beoordelen hoe de zij haar werkzaamheden uitvoert. Aan het eind van de observaties, volgt het CGI, een interview met de student om te ontdekken of zij weet waarom zij haar werkzaamheden zo doet. Het is een soort reflecterend gesprek, waarin duidelijk moet zijn dat de student begrijp wat zij doet en weet waarom het zo gedaan moet worden.

Geerte begon haar dag met veel zenuwen. ‘Het is toch best spannend als er twee mensen over je schouder staan mee te kijken en beoordelen of jij je werk wel goed doet.’ In de voorgaande dagen waren er geen rare dingen naar voren gekomen, maar nu kwam het er toch op aan.

Op het operatieprogramma stonden verschillende operaties. Geerte assisteerde bij de castratie van Lucky, de hond. Hoewel Geerte het wat spannend vond, verliep het werk zonder problemen. Wij, als praktijk hadden na een periode van vier maanden stage ook niet anders verwacht van Geerte! Ook het werk aan de balie en de omgang met de klanten en dieren verliep prima. Na het CGI, dat zonder enige problemen verliep mocht Geerte heel even ‘buiten wachten’. Maar na kort overleg met de docenten en haar leidinggevende Edith, werd er unaniem besloten dat Geerte geslaagd was voor haar praktijkexamen.

Wij feliciteren Geerte van harte met haar diploma paraveterinair en hopen dat ze een goede toekomst tegemoet gaat bij een dierenartsenpraktijk, of in een vervolgstudie!

Tagged , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

One thought on “Stagiaire Geerte is geslaagd!

Comments are closed.

Maak een afspraak