Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Vakantie!?

Vakantie!?

Blog

Vakantie!?

Posted By Dierenartsen Lelystad

Staat er een heerlijke vakantie in uw agenda? Wat een heerlijk vooruitzicht! Het is dan belangrijk een aantal dingen goed te regelen voor uw huisdier. Of deze nou mee gaat, zelf een vakantie heeft staan in een pension of gezellig naar familie gaat!

Uw huisdier gaat gezellig mee
Gaat uw huisdier mee naar het buitenland? Dan is het belangrijk wat zaken goed te regelen. Zo moet uw huisdier ten alle tijden een chip hebben, een geldig Europees Dierenpaspoort hebben en de juiste vaccinaties. Ga na welke regels er in het land zijn waar u naar toe gaat. Ieder land is verschillend en in niet elk land is misschien uw huisdier welkom. Wist u dat er in Frankrijk een aantal hondenrassen niet zijn toegestaan? Reist u dan met de auto naar Spanje, wordt het al snel lastig.

Maar denkt u ook aan vervelende ziektes die in het buitenland voorkomen. De juiste parasietenbestrijding is dan belangrijk. Voor welke middelen u nodig heeft kunt u terecht bij onze paraveterinairen aan de balie.

En als laatste is het belangrijk uw huisdier veilig te vervoeren. Ook daar zijn per land mogelijk regels voor. Los in de auto is sowieso geen goed plan. Een degelijk rek of een kennel is goed om te gebruiken. Wilt u precies weten wat u kunt doen? Dan kunt u op de site van het LICG terecht (klik hier). Maar ook reisziekte is iets om over na te denken. Tegenwoordig zijn er medicijnen die uw hond kan gebruiken om ook zijn reis aangenaam te maken. Informatie hierover kunt u bij onze paravaterinairen krijgen.

Uw dier in pension of naar familie
Een pension kan echt een feest zijn voor uw hond of kat. Heerlijk spelen met soortgenoten of chillen in de zon. Het is er allemaal mogelijk. Ga op tijd op zoek naar een geschikte plek voor uw huisdier en bezoek de locatie ook daadwerkelijk. Alleen dan krijgt u een goede indruk van het bedrijf en haar medewerkers. U legt de zorg immers in de handen van ‘vreemden’. Dat moet wel goed voelen.

Bij veel pensions zijn aanvullende vaccinatie-eisen. Vraag duidelijk welke eisen het pension heeft, zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Want de eis kan afwijken van wat er door uw dierenarts standaard wordt gedaan. Ontplooien en ontwormen is belangrijk te doen voor en na het bezoek. Want extra gasten mee naar huis nemen wilt u natuurlijk niet.

Denk vooraf al na over wat u wilt, mocht er medisch iets met uw huisdier gebeuren. Zo kunnen de medewerkers of uw familieleden handelen naar uw wens. Wees duidelijk over welke medicijnen er gegeven worden en hoeveel voer uw huisdier dagelijks krijgt. Maar ook wat dagelijkse gebruiken zijn, zoals een kluif je voor het naar bed gaan.

Wat u altijd moet doen
Zorg voor voldoende medicijnen, voeding en andere zaken die uw huisdier gebruikt. Tijdens uw verblijft in het buitenland wilt u niet zonder komen te zitten. En ook de oppas wilt u niet opzadelen met het zoeken van de juiste voeding. En vergeet u niet dat het overal warm kan worden? Alles over oververhitting leest u hier.

Chip uw huisdier en laat het registreren! Mocht hij of zij dan toch onverhoopt zoek raken, dan maakt dit de kans op hereniging zo veel groter! En is uw huisdier al voorzien van een chip? Controleer dan nog even uw gegevens via www.chipnummer.nl Het zou zonde zijn als ze een verkeerd telefoonnummer proberen te bereiken!

Rest ons nog één ding: een hele fijne vakantie!

Tagged , , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Comments are closed.

Maak een afspraak