Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Verplicht chippen van honden

Dierenartsen Lelystad Acties, Nieuws Verplicht chippen van honden
Verplicht chippen van honden

Acties Nieuws

Verplicht chippen van honden

Posted By Dierenartsen Lelystad

Honden dienen vanaf 1 april 2013 verplicht gechipt en geregistreerd te zijn. Door deze nieuwe wet wil de staatssecretaris van Economische Zaken de malafide en illegale hondenhandel in Nederland aanpakken.

De verplichting komt er op neer dat alle pups bij de fokker gechipt moeten worden. Binnen zeven weken na de geboorte dient de pup geregistreerd te zijn bij een goedgekeurde databank. Het chipnummer wordt gekoppeld aan de gegevens van de eigenaar. Wordt de hond verkocht dienen de gegevens door de eigenaar gewijzigd te worden. En mocht de hond komen te overlijden, dient hij of zij te worden uitgeschreven.

Naast het aanpakken van de malafide en illegale hondenhandel door de overheid zitten er ook voordelen aan voor de eigenaar. Door het chippen en registreren kan een hond makkelijker terug gevonden worden, mocht deze kwijt geraakt zijn.

Om eigenaren te gemoed te komen in de kosten van het plaatsen en registreren van hun hond(en), komt Dierenartartsen Lelystad met een actie. In maart en april kost het plaatsen van een chip en de daarbij behorende registratie, slechts €17,50.

Tagged , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak