Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Vlooien bij de kat

Dierenartsen Lelystad Blog Vlooien bij de kat
Vlooien bij de kat

Blog

Vlooien bij de kat

Posted By Dierenartsen Lelystad

Vlooienbestrijding is belangrijk voor de gezondheid van u, uw huisgenoten en natuurlijk uw huisdieren zelf. Het is bij de bestrijding van deze parasieten wel belangrijk dat het juiste middel gebruikt wordt. Anders is het niet alleen dodelijk voor de vlooien…

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende middelen op de markt die vlooien doden. Niet allen werken op dezelfde manier en kunnen daarom ook niet vergeleken worden. Er zijn middelen die met een druppel in de nek werken, een tabletje die ingegeven dient te worden, een bandje om de nek en zelfs met een injectie zijn vlooien te bestrijden!

De pipetjes zijn in verschillende maten en voor verschillende leeftijden te verkrijgen. Het is belangrijk dat u het juiste middel en de juiste dosering gebruikt voor de kat. Geeft u te veel of het verkeerde product kan dat nare gevolgen hebben.

Katten zijn erg gevoelig voor de werkzame stof permitrin. Dit middel wordt gebruikt in bestrijdingsmiddelen tegen vlooien, die gebruikt worden voor de hond. Katten krijgen al vergiftigingsverschijnselen bij een enkele druppel. Zelfs als een kat bij een hond in contact komt die de afgelopen 24 uur het middel heeft gekregen kan het mis gaan. Het is daarom belangrijk dat middelen met deze werkzame stof niet gebruikt worden bij katten.

Symptomen van vergiftiging zijn: trillen, apathie (afwezigheid) en vergrootte pupillen. Ziet u deze symptomen bij uw kat, aarzel dan niet en neem direct contact op met de dierenarts! Zonder behandeling is de overlevingskans van uw kat klein.

De middelen die verkocht worden door Dierenartsen Lelystad zijn allen veilig, mits juist toegepast.

Tagged , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak