Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Vuurwerkangst, deel 3

Dierenartsen Lelystad Blog Vuurwerkangst, deel 3

Blog

Vuurwerkangst, deel 3

Posted By Rianne van der Wal

De afgelopen weken vertelden wij al het één en ander over vuurwerkangst. Deze week gaan we in op de verschillende ondersteunende middelen die kunnen helpen bij vuurwerkangst en andere angsten. Deze middelen kunnen zonder recept gebruikt worden. Mocht je hond gesedeerd moeten worden, dan is het belangrijk om je hem eerst door een dierenarts gezond te laten verklaren. De arts zal dan ook de medicijnen voorschrijven die je kan gebruiken op de dag en avond zelf.

Adaptil verdamper
De Adaptil verdamper geeft feromonen af. Dit zijn geurstoffen die melkgevende teven uitscheiden om hun pups gerust te stellen. De verdamper wordt in het stopcontact geplaatst en de geurstoffen verplaatsen zich door de ruimte. De angsten zullen daardoor echt verminderen. De Adaptil verdamper kan nog worden aangevuld met een Adaptil halsband. Deze werkt op dezelfde manier als de verdamper, maar dient wel samen met de verdamper gebruikt te worden. Het voordeel is dat de feromonen dan ook buiten het huis werkzaam zullen zijn en dit is gunstig tijdens het uitlaten. De halsband en de verdamper dienen 2 weken voor het vuurwerk in gebruik te zijn, voor een optimaal resultaat. 

Adaptil Express tabletten
Dit zijn zeer smakelijke tabletten op basis van een voedingssupplement. Het voordeel van de tabletten is dat ze enige uren voor het verwachte stressmoment gegeven kunnen worden. Mocht het effect onvoldoende zijn of uitwerken kan er na 6 uur een nieuwe dosering gegeven worden. Dit maakt het dus een fijn product om in te zetten bij vuurwerkangst.

Feliway 
Voor de kat is er de Feliway. Deze geeft ook feromonen af, maar in dit geval zijn dit de geurstoffen van de melkgevende poezen, die zij uitscheiden om de kittens gerust te stellen. Ook voor de kat is er een verdamper die in het stopcontact geplaatst kan worden maar is er ook een spray. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de favoriete ligplekjes van uw kat mee in te sprayen. 

Zylkéne 
Zylkene is een natuurlijk product dat kan ondersteunen bij diverse vormen van stress bij honden en katten. De werkzame stof, Alfa-casozepine bindt zich aan dezelfde hersenreceptoren als valium en zorgt voor een rustgevend effect.  Zylkene mag gecombineerd worden met andere medicijnen. Bovendien is Zylkene veilig te gebruiken bij fokdieren, zowel tijdens zwangerschap als tijdens lactatie. Zylkene is hypoallergeen, vrij van conserveermiddelen en lactose.  Voor kortdurende stress bij bijvoorbeeld vuurwerk is het advies 2 dagen van te voren te beginnen en de Zylkene te blijven geven gedurende de stress periode.  

Calm Diet 
Als laatste is er Calm diet van Royal Canin. Deze volledige voeding bevat tevens de stof  Alfa-casozepine maar bevat ook de stof L-tryptofaan. Deze werkt voor een positieve gemoedstoestand. Het advies is 3 weken voor de stressperiode met deze voeding te beginnen en nog een week na de stress door te voeren. 

Tagged , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak