Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Week van het huisdier is bij onze een hele maand!

Dierenartsen Lelystad Nieuws Week van het huisdier is bij onze een hele maand!
Week van het huisdier is bij onze een hele maand!

Nieuws

Week van het huisdier is bij onze een hele maand!

Posted By Dierenartsen Lelystad

Van 14 t/m 22 mei is het weer de week van het huisdier. Deze week wordt georganiseerd door het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren en is in het leven geroepen om huisdiereigenaren te informeren over de (ver)zorg(ing) van hun huisdier(en).

Dit jaar  wordt er onder de aandacht gebracht dat de inzichten in het houden van huisdieren veranderen. Er komen betere methodes en sommige vastgeroeste gewoontes kunnen niet meer anno 2016. Denk bijvoorbeeld aan één konijn in een klein hokje, straffen in plaats van positief belonen, de slipketting als correctiemiddel, eenzijdige of verkeerde voeding van bijvoorbeeld vogels en reptielen. In de kijk op dieren houden is veel veranderd. Kortom, het huisdier is steeds meer “lid van het gezin” en wordt niet meer alleen als vroeger functioneel ingezet.

Hieraan kunnen vele onderwerpen gekoppeld worden. Bijvoorbeeld dat er tegenwoordig eisen zijn aan het houden van huisdieren (huisdierenlijst), nieuwe trainingsmethoden voor honden gedrag en opvoeding (preventie hondenbeten), nieuwe regels in het besluit houders van dieren, nieuwe inzichten in de rashondenfokkerij, meer internationaal transport van dieren waardoor verhoogde infectiedruk zoönosen en ziekten, meer behandelmogelijkheden in de diergeneeskunde waardoor nieuwe dilemma’s ontstaan. Daarbij zal zeker ook de positieve kant van het houden van huisdieren belicht worden. Zoals de positieve effecten van huisdieren op kinderen, om sociale contacten te onderhouden en om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

Onze praktijk zal uiteraard het onderdeel diergeneeskunde meer belichten. Want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Wist u bijvoorbeeld dat kleine honden, katten, konijnen en knaagdieren altijd wakker worden uit de narcose in een speciale zuurstofkennel? Of dat bloedonderzoeken veelal binnen 20 minuten bekend zijn? Of dat het maken van röntgenfoto’s van de kiezen van een hond of kat dagelijks gebeurd?

Aankomende maand zult u regelmatig wat informatie vinden via onze sociale media en in de praktijk. Maar ook artikelen op onze site en blog zullen regelmatig voorbij komen. Blijf dus op de hoogte door ons te volgen en af en toe een kijkje te nemen op de site!

Tagged , , , , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak