Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Wereld Konijnendag

Dierenartsen Lelystad Blog Wereld Konijnendag

Blog

Wereld Konijnendag

Posted By Rianne van der Wal

Deze maand is het Happy Cat Month en het was ook al Hug Your Dog Day. Maar er is nog een bijzondere dag voor onze kleinere viervoeters. Wereld Konijnendag wordt gevierd op zaterdag 26 september aanstaande! 

Die dag staan we even stil bij alle konijnen die in de wereld leven. Zo zijn er konijnen die bij ons thuis wonen, maar ook in de natuur, in fokkerijen (voor hun vacht en/of vlees) en nog altijd als proefdier laven ze in onderzoekscentra. Op de eerste groep konijnen hebben we zelf de meeste directe invloed. Maar het kopen van kunststof-bond en dierproef-vrije producten iets dat we zeker moeten doen! 

Onze ‘huis-konijnen’ zitten er lang niet altijd even plezierig bij. Te veel konijntjes zitten alleen, in een te klein hok, achter in de tuin en krijgt niet de voeding die ze nodig hebben om gezond te zijn en te blijven. Hoe gaat het met jouw konijnen? Ja, je leest het goed! Konijnen, want een konijn is een sociaal dier en kan niet alleen gehouden worden! 

Wil je weten wat je allemaal kan doen om je konijntjes gezond en vrolijk te houden? Kijk dan op onze site. Ben je op zoek naar een nieuw konijn om te koppelen aan het konijntje dat je hebt? Neem dan contact op met Konijnenopvang Kaatje Keutel in Lelystad. Zij helpen je graag verder! 

Tagged , , , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak