Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Wereldkattendag 2020

Dierenartsen Lelystad Blog Wereldkattendag 2020

Blog

Wereldkattendag 2020

Posted By Rianne van der Wal

8 Augustus draait het maar om één dier, de kat! Het is dan Wereldkattendag of Internationale Kattendag. Deze dag is in het leven geroepen door het IFAW (Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn) en wordt ondersteund door verschillende dierenwelzijnsorganisaties over de hele wereld. Het doel van de dag is om mensen er bewust van te maken wat de behoeften van een kat zijn. Maar ook proberen ze met deze aandacht de strijd aan te gaan tegen verwaarlozing en misbruik. 

Katten zijn al duizenden jaren tussen ons mensen. De band tussen kat en mens is bijzonder omdat katten geen werk verrichten. Behalve een muis vangen misschien, maar dat zit in hun aard. En met het karakter van de kat; eigenzinnig en onafhankelijk, zijn ze niet makkelijk trainbaar (zoals een hond dat wel is). Desondanks blijven katten ons opzoeken en de connectie tussen kat en hun mens is vaak erg emotioneel. En of het eenrichtingsverkeer is of niet, het lijdt tot goede gesprekken tussen katteneigenaren. 

Wilt u meer weten over hoe u het beste voor uw kat kunt zorgen? Op de site van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren vindt u alle kennis die u nodig heeft. 
 

Tagged , , , ,

Comments are closed.

Maak een afspraak