Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Winterwonderland

Winterwonderland

Blog Nieuws

Winterwonderland

Posted By Dierenartsen Lelystad

Onze huisdieren kunnen ook echt genieten van de sneeuw die er op het moment ligt. Wandelingen door de bossen zijn prachtig en als de hond dan net zo veel of zelfs nog meer geniet, genieten wij mee.

Sneeuw kan natuurlijk heel erg leuk zijn, maar er zitten ook nadelen aan. Er zijn een paar zaken weer u rekening mee dient te houden.

Honden happen vaak in de sneeuw of vangen sneeuwballen op. Dit is natuurlijk heel erg leuk om te zien en te doen, maar van die koude sneeuw krijgen veel honden erge buikpijn en/of diarree. Het is dus belangrijk dat uw hond niet te veel sneeuw binnen krijgt.

Als de wegen gepekeld zijn, zal dat de zoolkussentjes van uw hond beschadigen. Als ze beschadigd zijn, komt het zout in de wonden en dat doet pijn. Smeer de voetzooltjes in met vaseline of trek schoentjes aan voordat u naar buiten gaat. En als u terug komt is het belangrijk dat de poten afgespoeld en goed drooggemaakt worden.

Het ijs is gevaarlijk voor de hond. Deze kan niet inschatten hoe dik het is en of ze er overheen kunnen. Zakken ze door het ijs, is het voor de hond bijna onmogelijk om er uit te komen. Daarnaast is het erg glad en kunnen ze uitglijden met botbreuken of ernstige blessures aan banden en spieren tot gevolg

Over het algemeen vinden katten het niet zo leuk buiten met dit weer. Ze blijven liever binnen bij de kachel. Het is belangrijk dat uw kat wel zijn of haar behoeften kan blijven doen. Zet een extra kattenbak neer en maak hem vaker schoon, zodat er geen problemen aan urinewegen ontstaat.

Gaat uw kat wel graag naar buiten, dan is het een uitgelezen kans op wat mooie winterbeelden!

Tagged , , , ,

Written by Dierenartsen Lelystad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Maak een afspraak