Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Uncategorized

Maatregelen vanwege het nieuwe Coronavirus

Door: Rianne van der Wal

Update zondag 15 maart 2020 (21.30 uur)

Als praktijk zijn we ons bewust dat er veel verschillende mensen bij ons binnenkomen. De mogelijkheid bestaat dat op die manier het nieuwe Coronavirus bij ons binnengebracht wordt en overgedragen wordt op anderen. Daarom hebben we een aantal maatregelen ingesteld.

Komt u met uw huisdier op het spreekuur dan gelden vanaf maandag 16 maart de volgende maatregelen:

 • Wij verzoeken u na het aanmelden bij de paraveterinair aan de balie in uw auto te wachten. Zodra u aan de beurt bent zullen we u hiervan op de hoogte stellen.
 • Wij geven u bij binnenkomst geen hand meer.
 • Laat het openen en sluiten van deuren aan het personeel over.
 • Wij verzoeken u alleen met uw huisdier te komen. Neem geen extra familieleden/vrienden mee naar uw afspraak. De regel is 1 persoon per huisdier/afspraak.
 • Heeft u ziekteverschijnselen, laat iemand anders met uw huisdier naar de praktijk komen. Is uw huisdier niet ziek, maar komt hij/zij voor preventieve zorg (zoals een vaccinatie) stel deze dan eventueel uit en bel ons voor een nieuwe afspraak.
 • Wij willen u verzoeken om met PIN de betaling te voldoen. Indien mogelijk contactloos.

Komt uw huisdier voor een operatie/verder onderzoek/opname den gelden de volgende maatregelen vanaf maandag 16 maart:

 • Uw huisdier zal direct door de paraveterinair aangenomen en naar onze opname gebracht worden. Zo beperken we het contact met elkaar tot een minimum.
 • Uw huisdier wordt na opname gecontroleerd op vlooien. Mocht uw huisdier vlooien hebben wordt hij/zij op uw kosten door ons behandeld. Uw huisdier kan wel bij ons blijven, echter zal hij/zij in quarantaine geplaatst worden. De extra kosten voor quarantaine nemen wij voor onze rekening.
 • U ontvangt na de ingreep telefonisch uitleg over de nazorg van uw huisdier. Tevens krijgt u deze informatie via mail of op papier mee. Komt u uw huisdier ophalen, dan kunt u na betaling uw huisdier direct meenemen. Wij zullen de nazorg niet opnieuw met u bespreken. Mocht u nog vragen hebben, kunt u deze telefonisch stellen. Ook zo willen we hier het contact met elkaar zo kort mogelijk houden.
 • Wij willen u verzoeken om met PIN de betaling te voldoen. Indien mogelijk contactloos.

Verder is het tot 6 april niet mogelijk om huisbezoeken af te spreken. We hopen op uw begrip.

Wilt u meer weten over het nieuwe Coronavirus en uw huisdier? Dan kunt u dat in het vorige bericht op onze pagina lezen (klik hier).

Lees meer

Persberichten

Tweede Paasdag gesloten

Door: Rianne van der Wal

Maandag 13 april aanstaande is onze praktijk gesloten. Uiteraard kunt u met een spoedgeval altijd bij ons terecht. Onze dienstdoende dierenarts is bereikbaar op telefoonnummer: 0900 – 2 28 28 33 (90ct. per minuut).

Wil u gewoon een afspraak maken dan is dit online mogelijk.


Lees meer

Blog

Prachtkat Pam

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Pam is een bijzondere huis-tuin-en-keukenkat, in ieder geval om drie redenen. Deze poes van 13 jaar heeft een guitig gezichtje met een vooruitstekende onderkin (centenbakje). Dat zie je niet vaak bij katten en dat maakt haar heel bijzonder.  

Ook bijzonder is dat Pam, die hier voor het eerst in de trimsalon is, een prachtige vacht heeft met alleen op haar rug twee dikke klitten. Daar kan ik haar snel vanaf helpen. 

Het derde bijzondere aan Pam vertellen haar baasjes intussen. Pam is een fervent muizenjager. Die muizen maakt ze niet dood, maar laat ze los in de kamer. Daar vlucht zo’n muisje dan snel naar een veilig plekje onder een zware kast of bank. Pam is dan niet meer geïnteresseerd in haar prooi. De baasjes vinden alle muizen niet altijd snel terug. Op een nacht bleek er een muisje zelfs in het bed van de baasjes gekropen te zijn en knabbelde aan de tenen van mevrouw. Dankjewel, Pam!  

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Blog

Prachtkat Misty

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Misty is een Brits langhaar van vier jaar. Ze is hier vandaag voor het eerst in de trimsalon. Bij de dierenarts is ze al vaker geweest, want ze bleek een voedselallergie te hebben. Daardoor viel ze erg af en de vacht kwam in een slechte conditie. Nadat haar baasje haar andere voeding heeft gegeven, eet Misty weer veel beter en… ze heeft weer een vollere vacht. Die kon gelukkig een trimbeurt goed gebruiken: alle oude haren zijn er weer uit. Misty is nu weer mooi!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Nieuws

Huisdieren en het Coronavirus

Door: Rianne van der Wal

Op dit moment ontvangen wij dagelijks vragen met betrekking tot het nieuwe Coronavirus en uw huisdier(en). Het RIVM geeft hierover het volgende aan informatie.

Kunnen huisdieren ziek worden van het nieuwe Coronavirus? 
Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren, zoals honden en katten, ziek kunnen worden van het nieuwe Coronavirus, of dat zij dit virus verspreiden naar mensen. 

Kan het nieuwe coronavirus op de vacht van een hond, kat, konijn overleven en door aaien overgedragen worden? 
Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus. Mensen met COVID-19 wordt geadviseerd het contact met huisdieren zo veel mogelijk vermijden. Dat wil zeggen: niet aaien, knuffelen, kussen of laten likken. Mocht je huisdier in contact zijn geweest met een patiënt met COVID-19, dan zijn geen extra maatregelen nodig. De algemene hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren, zoals handen wassen met water en zeep, volstaan. 

Ik ben COVID-19 patiënt en ik ben in thuisisolatie. Moet ik contact met huisdieren vermijden? 
 Ja. Er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus, maar uit voorzorg wordt geadviseerd dat mensen met COVID-19 het contact met huisdieren zo veel mogelijk vermijden. Dat wil zeggen: niet aaien, knuffelen, kussen of laten likken. Als je als COVID-19 patiënt in thuisisolatie bent en je woont met meerdere personen, dan verblijf je in een aparte kamer. Laat je huisdieren dan niet bij je in die kamer. Huisgenoten kunnen de huisdieren verzorgen. Zoals altijd is het goed om daarbij de normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht te nemen, zoals handen wassen en niet laten likken. Honden kunnen dus ook gewoon uitgelaten worden. Ook als je in een eenpersoonshuishouden woont, wordt geadviseerd zoveel mogelijk direct contact met je huisdieren te vermijden. Neem extra hygiënemaatregelen in acht, zoals ook je handen wassen vóór contact met je huisdier. Je hond mag door iemand anders uitgelaten worden, of je kunt iemands anders vragen voor het huisdier te zorgen. 

Ik ben COVID-19 patiënt en word opgenomen in het ziekenhuis. Wat moet ik doen met mijn huisdier? 
Je kunt je huisdier door anderen laten verzorgen.  Het is voldoende als zij de normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht nemen, zoals regelmatig handen wassen en niet laten likken.  Als het niet mogelijk is dat anderen voor je huisdier zorgen, dan  kan je huisdier naar een dierenopvang. Daar zijn algemene hygiënemaatregelen van kracht. 

Wat moet ik doen als mijn huisdier ziek wordt en in contact is geweest met een COVID-19 patiënt?  
Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren ziek kunnen worden van het nieuwe Coronavirus. Als je huisdier ziek wordt, kun je contact opnemen met de dierenarts.  

Er is een bericht dat in Hong Kong het nieuwe Coronavirus is aangetoond in een hond. Betekent dat dat honden het virus kunnen verspreiden?  
In Hong Kong is bij een hond zonder ziekteverschijnselen het nieuwe Coronavirus aangetoond in de neus en bek. De eigenaar van de hond was met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft de hond het virus  opgepikt uit de directe omgeving van de patiënt. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat honden of andere huisdieren een rol spelen in de verspreiding van het virus.  

Lees meer

Nieuws

Regels voor reizen met huisdieren van en naar Verenigd Koninkrijk blijven voorlopig onveranderd

Door: Rianne van der Wal

28-01-2020 | Bron: Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren

De NVWA heeft bekend gemaakt dat de regels voor reizen met huisdieren van en naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit van 31 januari voorlopig niet zullen veranderen. De huidige regels blijven gelden tot 1 januari 2021. Dat betekent dat de volgende eisen blijven gelden:

Als u reist van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk

 • Verplichte chip. Het dier moet gechipt zijn vóórdat de rabiësvaccinatie is gegeven!
 • Inenting tegen hondsdolheid (Rabiës) is verplicht. De eerste inenting moet minstens 21 dagen voor vertrek gegeven worden, daarna binnen het entingsschema opnieuw vaccineren.
 • Geldig Europees dierenpaspoort
 • Behandelen tegen lintworm (Echinococcus). Dit geldt alleen voor honden. Uit te voeren minimaal 1 dag (24 uur) en maximaal 5 dagen (120 uur) voor het tijdstip van binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk.

Als u reist van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland

 • chip ter identificatie (moet geplaatst zijn vóór de rabiësvaccinatie)
 • rabiësvaccinatie
 • geldig reisdocument: een Europees dierenpaspoort dat is uitgegeven in een lidstaat van de EU of een gezondheidscertificaat afgegeven door de officiële autoriteit van het VK.

Of de regels na die datum zullen veranderen en hoe is nog niet bekend. Wellicht kunnen reizigers hun hond, kat of fret dan na een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk niet meer zomaar mee terug nemen naar Nederland of naar andere landen van de Europese Unie. De Europese Unie zal waarschijnlijk de extra eis gaan stellen dat honden, katten en fretten een bloedtest moeten hebben ondergaan. Uit deze test blijkt of de inenting tegen hondsdolheid goed is aangeslagen. Deze bloedtest moet worden uitgevoerd door een dierenarts, minimaal 30 dagen na de eerste rabiësvaccinatie. De resultaten van de bloedtest moeten ook in het Europese dierenpaspoort staan.

Het is eventueel ook mogelijk dat het Verenigd Koninkrijk zelf de regels aanscherpt, in dat geval is het mogelijk dat er een bloedtest noodzakelijk is, met een wachttijd van 3 maanden vanaf het moment van bloedafname. Het Verenigd Koninkrijk heeft echter tot nog toe aangegeven zijn eisen niet te zullen wijzigen.

Kijk voor meer informatie en links naar de officiële instanties op onze pagina invoereisen per land – Europa, Verenigd Koninkrijk & kanaaleilanden Jersey en Guernsey.

Lees meer

Acties

Maand van het Gebit 2020

Door: Rianne van der Wal

Inmiddels is het een traditie, de Maand van het Gebit. In februari staan alle dierenartsen in Nederland weer voor u klaar om u extra informatie te geven over het gebit van uw geliefde huisdier. Natuurlijk werken wij daar met veel plezier aan mee. Maar niet alleen in februari, het gebit van uw hond of kat is het hele jaar erg belangrijk!

Wel geven we deze maand net dat beetje extra informatie aan u. Dit kunt u merken door de berichten op onze social media (Facebook en Instagram), op onze site, in de wachtkamer en in de spreekkamer.

Uiteraard kunt u weer terecht bij onze tandheelkundige paraveterinairen voor een gratis gebitscontrole en advies. Deze controles vinden plaats op afspraak. Maar heeft u een afspraak bij één van onze artsen, kunt u altijd vragen of hij/zij ook een advies over het gebit van uw huisdier kan geven.

Lees meer

Blog

Prachtkat Dobby

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Dobby is op de laatste vrijdag van 2019 voor het eerst in de trimsalon. De tweejarige kater is een kruising tussen een Noorse Boskat en een Pers. Dat is goed te zien: hij heeft het forse uiterlijk van de Noorse Boskat en het korte staartje van de Pers. 

Dobby heeft heel veel oude haren in zijn volle vacht zitten. Bovendien zitten er grote klitten en stukken vilt op zijn buik die aan zijn huid trekken en hem een naar gevoel geven. Daarom scheer ik zijn buik zodat die klitten en viltplekken geen last meer veroorzaken. De oude haren kam ik uit zijn vacht. 

Na een uurtje is Dobby klaar. Hij gaat prachtig getrimd het nieuwe jaar tegemoet!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Uncategorized

Nieuwjaarswandeling

Door: Rianne van der Wal

Voor de tweede keer gaan we vlak na nieuwjaar met elkaar wandelen. Het “Rondje Zuigerplas” kennen we allemaal, maar met een grotere groep wandelen is toch altijd weer een andere beleving.

We starten zoals altijd om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef en lopen in een uurtje rond de plas. Als afsluiting zal er weer gezorgd worden voor een kopje koffie, thee of limonade en een lekkere koek.

Het is niet nodig om je op te geven. Ook is het niet nodig om een hond mee te nemen, zonder hond is het net zo gezellig!

Lees meer

Nieuws

De beste wensen voor 2020

Door: Rianne van der Wal

We hopen dat iedereen goed het nieuwe jaar begonnen is. Dat alle huisdieren oudjaarsdag en -nacht rustig hebben beleefd en gezond het nieuwe jaar in gaan.

Vuurwerk!
Onze eigen huisdieren hadden hier en daar wat hulp nodig tijdens het vuurwerk. Van voedingssupplementen tot echte medicijnen zijn ingezet om het voor hen ook leuk te houden. Gelukkig lukte dat aardig. Mocht uw hond het allemaal spannender gevonden hebben dan andere jaren, dan is het verstandig om onze site en social media in de gaten te houden. Ieder jaar hebben we in september een informatieavond over vuurwerk waar goede tips gegeven worden!

Plannen voor 2020
Komend jaar zullen we weer veel ondernemen. Zo beginnen we met de nieuwjaarswandeling op 11 januari. Maar ook in het voorjaar en najaar gaan we weer gezellig met elkaar wandelen. De data voor deze wandelingen worden later bekend gemaakt.

Er zal in februari weer volop aandacht zijn voor het gebit van uw hond en kat. En daarna geven we weer extra informatie over op vakantie gaan met uw huisdier. Welke vaccinaties en preventieve behandelingen zijn daarbij belangrijk en wat is er wettelijk allemaal verplicht als u naar het buitenland gaat?

Warande
Vanaf 2 januari zal onze dependance in de Warande langer geopend zijn. Een paraveterinair en dierenarts zal iedere werkdag van 13.00 – 17.00 uur aanwezig zijn. Afspraken kunt u, zoals u gewend bent, telefonisch en online maken.

Lees meer
Maak een afspraak