Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Blog

Prachtkat Harvey

Door: Rianne van der Wal

Door kattentimster Jos Hillebrand

Harvey is een knappe Brits korthaar-kater van ruim één jaar. Hij komt hier voor het eerst in de trimsalon, samen met zijn zusje Hailey. Toch is hij al eerder bij Dierenartsen Lelystad geweest. Beide Britjes zitten samenvanaf toen ze negen maanden oud waren in het kittenprogramma van paraveterinair Petra. Ze zijn namelijk op heel jonge leeftijd gecastreerd/gesteriliseerd en kampen nu met wat overgewicht. Er moeten wat onsjes af!

Toevallig is Petra vanmiddag op de Warande. Ze vindt het heel gezellig dat haar jonge vriendjes op bezoek zijn. Regelmatig kijkt ze even door het raam van de deur om te kijken naar de ene die op tafel wordt uitgekamd en naar de andere die door de trimsalon scharrelt.

Haar weegt niet zo veel, maar misschien kan ik wat verschil maken. Harvey heeft heel wat oude haren verstopt zitten in zijn dikke vacht en die moeten eruit. Ook van zijn nageltjes knip ik het puntje af.

Hij vindt het allemaal prima. Veel gewicht zullen die haren en die nageltjes niet in de schaal leggen, maar ieder grammetje minder telt toch maar mooi mee!

Lees meer

Persberichten

Maand van het Gebit

Door: Rianne van der Wal

De maand van het Gebit is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland. Niet alleen dierenartsen hebben extra aandacht voor het gebit van uw hond of kat. Ook dierenspeciaalzaken doen dit veelal.

Gebitscontroles, reinigingen en vervolgbehandelingen worden in onze praktijk dagelijks uitgevoerd. Dierenartsen Sander en Marloes hebben extra scholing gehad hiervoor en zijn de drijvende kracht achter ons ‘Tandenteam”. Samen met paraveterinairen Celeste, Petra en Maroushka staan zij dagelijks klaar voor uw huisdier met kiespijn.

Dit jaar ontvangt u tijdens de gezondheidscontrole een uitgebreid advies over het gebit van uw hond of kat. Deze gezondheidscontrole wordt uitgevoerd als u komt voor de jaarlijkse vaccinatie, maar ook bij een eerste kennismaking met onze praktijk. Staat deze gezondheidscontrole nog niet op de planning dan bent u van harte welkom bij onze paraveterinairen.

Zij zullen dagelijks GRATIS het gebit van uw huisdier controleren en u voorzien van een passend advies. Een afspraak voor deze controle kunt u telefonisch of aan de balie inplannen.

Bent u deelnemer van ons Huisdieren Zorgplan ontvangt u op de gebitsreiniging en de eventuele vervolgbehandeling 10% korting. Bent u nog geen deelnemer? Vraag onze paraveterinairen om informatie of kijk op hier op de site.

Lees meer

Blog

Prachtkat Nestor

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hilebrand

Maine Coon Nestor was de laatste kat van 2018 in de salon. Met een schone vacht zonder oude haren en met een kortgeschoren buikje is hij mooi het nieuwe jaar ingegaan.

Namens Nestor wens ik alle oude en nieuwe kattenklanten en hun baasjes: een gezond en haarfijn 2019!

Lees meer

Blog

Prachtkat Soso

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Je hebt rooie, witte, zwarte en zelfs blauwe katten. Ook zijn er cyperse katten en lapjeskatten. Maar bruine katten? Die zie je bijna niet. Behalve ik vandaag. Want de laatste klant is een bruine Brits Korthaar. Heel bijzonder. Vooral die knal-oranje ogen!

Soso is geboren in 2015 bij de dierenarts in Lelystad. Dichterbij kan bijna niet! Haar baasjes woonden toen in Nijkerk en hebben haar daar opgehaald. In juni dit jaar kwamen er verhuisplannen en zijn haar baasjes in hun huizenjacht onlangs in Lelystad uitgekomen en vorige maand vehuisd. 

Toen het tijd was voor de jaarlijkse inenting trof haar baasje per toeval de dierenarts die Soso destijds op de wereld heeft gezet… De eigenaar kan hij zich nog goed herinneren, die was een beetje in paniek geraakt toen het gebeuren op gang kwam. Hij heeft mamapoes in de auto geladen en afgeleverd bij de dierenarts! Succes ermee! Dit vonden de nieuwe baasjes van Soso toch best bijzonder. 

Die nieuwe baasjes hebben haar Soso genoemd naar de personage Soso uit de Netflix-serie Orange is the new black. De hoofdpersoon daarin is een donkerbruinharige Aziatische dame met prachtige ‘kattenogen’. Soso heeft een heel lief karakter, ze is speels en knuffelt graag, maar zit niet graag op schoot. Ze slaapt graag op beschutte plekjes en dan kun je haar met haar donkere vacht bijna niet zien… totdat ze wakker wordt. Dan lichten haar prachtige geel-oranje Brittenoogjes op.

Op de trimtafel is het niet anders. Door de donkerbruine vacht kan ik goed zien of ik alle grijze oude haren heb uitgekamd. Als dat na een uurtje zo is, poseert Soso als een volleerde filmster achter haar oude bontje. Diva-allures!

Lees meer

Blog

Nieuwjaarswandeling

Door: Rianne van der Wal

Ons team van dierenartsen en paraveterinairen zal zaterdag 12 januari, om 11.00 uur weer een wandeling gaan maken rond de Zuigerplas. Het is inmiddels al de tiende keer dat we, samen met u de wandeling maken. We zal het de eerste keer zijn dat we zo vroeg in het jaar gaan wandelen. Maar de beste wensen brengen we het liefst persoonlijk aan u over!

We starten zoals gewoonlijk vanaf de parkeerplaats van het Zuigerplasbos, aan de Zuigerplasdreef. We lopen in ongeveer een uur rond de plas, waarbij we regelmatig even stoppen om onze honden lekker te zien spelen. Terug bij de auto’s nemen we niet direct afscheid, al kan dat natuurlijk wel, maar drinken we nog even een kopje koffie en smikkelen we iets lekkers daarbij.

Heeft u een drukke hond of een hond die snel onder de indruk is van grotere groepen honden? Dan is het misschien verstandig om even de hond in of bij de auto te laten wachten tot we daadwerkelijk gaan wandelen. Zo voorkomt u frustratie bij uw hond en wordt een opstootje tussen wat te enthousiaste honden voorkomen. We zien eigenlijk altijd dat zodra we lopen de honden zich kunnen uitleven en er voldoende ruimte is om elkaars persoonlijke zone te respecteren. De honden doen het dan ook prima samen.

U hoeft zich niet op te geven. En ook zonder hond bent u van harte welkom. Er is altijd wel een hond te leen 🙂

Lees meer

Nieuws

Vacature Paraveterinair B

Door: Rianne van der Wal

Vanaf januari 2019 zijn wij op zoek naar een paraveterinair B om ons team aan te vullen. Het gaat om een baan van ongeveer 25-28 uur.

Wie zijn wij?
Wij zijn een gezellig team van 8 paraveterinairen en 5 dierenartsen. Samen streven wij naar een hoge betrokkenheid bij onze klant en zijn of haar geliefde huisdier. Dat houdt in dat wij alles in het werk stellen onze deskundigheid op een hoog niveau te houden om het huisdier de juiste behandeling te geven. Daarom is er veel mogelijk. De ruime openingstijden en het altijd beschikbaar zijn voor spoedgevallen is hier een eerste voorbeeld van. Daarnaast beschikt onze praktijk over meerdere operatie ruimtes, aparte opnames, een goed uitgerust laboratorium, een echo en digitaal röntgen apparaat en een kattenpension. Naast de hoofdlocatie, beschikken we over een dependance in de nieuwste wijk van Lelystad.

Onze praktijk is maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. De praktijk is ten alle tijden, dus ook buiten onze openingstijden, beschikbaar voor spoedgevallen. Werknemers vallen bij ons onder de CAO Dierenartsenpraktijken en hebben pensioenopbouw.

Wie ben jij?
In het kort: betrokken, flexibel, vakkundig, een harde werker, stress bestendig, spontaan en commercieel. Ervaring met dieetvoeding is een pré.

Je bent bekend met het werk aan de balie. Kunt aanmelden, afrekenen, telefoon beantwoorden, adviezen geven, klanten een kop koffie aanbieden, dieren even knuffelen én een spoedpatiënt ontvangen op hetzelfde moment. Je kunt dus goed omgaan in stressvolle situaties. Je kan een praatje maken met de klant die zit te wachten, maar weet ook hoe je vriendelijk en duidelijk moet zijn in een lastiger gesprek. Je ziet het werk liggen en gaat ook direct aan de slag. Je neemt initiatief om problemen op te lossen en denkt mee met het team om het spreekuur zo goed mogelijk te laten verlopen.

Kan jij ook je draai vinden in de opname, voorbereiding en operatiekamer. De beste zorg voor het geliefde huisdier van de klant weet jij als geen ander te verlenen. Naast de medische zorg, zorg jij ook voor de nodige knuffels. Want ook die zijn nodig!

Omdat je op alle vlakken kennis en kunde hebt, kan je ook meedraaien in ons dienstrooster. Je bent dan samen met de dienstdoende dierenarts verantwoordelijk voor de dienst buiten de openingstijden. Tijdens je dienst ben je oproepbaar vanaf huis, het is dan ook belangrijk dat je binnen een straal van 30 minuten woonachtig bent van de praktijk. Ben je dan ook nog eens heel gezellig, weet je een goede grap te waarderen of verzin je die zelf én heb je extra affiniteit met diervoeding en zelfs al een extra cursus gevolgd? Dan pas je heel goed bij ons in het team!

Wat moet je doen?
Stuur je sollicitatiebrief met CV naar onze praktijk t.a.v. Mw. M. Sterk (dierenartsenlelystad@hotmail.com). Er is geen uiterste reactiedatum, zodra de geschikte kandidaat gevonden is, wordt de vacature gevuld.

Lees meer

Blog

Prachtkat Simba

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Simba en zijn bazin komen voor het eerst naar de trimsalon. Dat lijkt spannend, maar Simba, een Ragdoll van nog net geen jaar oud, bekijkt alles eens rustig en besluit het hier prima te vinden. Zijn bazin vond af en toe veel haar in huis. Ze had nog nooit een Ragdoll gehad, laat staan een langharige kat, dus ze dacht dat een bezoek aan een kattenkapper een goed idee zou zijn.

Terwijl ik Simba’s nagels nakijk en voel waar veel oude haren in zijn vacht zitten, vertelt ze meer over Simba. „Simba is dol op lekkers (kauwstaafjes) en zodra ik dat roep, komt hij slippend aanrennen. Simba is waar ik ben: van de douche tot de wc, Simba is er! In de tuin rennen en spelen vindt hij geweldig. Daar probeert hij alle vliegen en vlinders te vangen. De tuin uitlopen doet hij vast niet, want dan ziet hij mij niet meer! Simba is een echt vriendje en mijn mooiste verjaardagscadeau van mijn kinderen!”

Terwijl ik naar haar luister, knip ik de nagels van Simba. Die zijn een beetje lang en heel scherp. Daarna ga ik alleen met een grove kam door zijn pluizige vacht. Intussen vertel ik het een en ander over langharige katten, kammen en borstels.

Na een uurtje heb ik heel veel oude haren uit Simba’s vacht gekamd. Nu mag hij op de na-foto. Kijk, dat gaat relaxed, zonder handen van zijn bazin erbij. Heel ontspannen ligt hij naast Simba II (de oude haren). Goed gedaan!

Simba mag nu weer in zijn mandje. Hij gaat met zijn bazin, die tips en tricks én een handige kam meekrijgt, tevreden terug naar huis!

Lees meer

Blog

Gezellige herfstwandeling

Door: Rianne van der Wal

Afgelopen zaterdag (10 november) liepen we met een deel van ons team en een leuke aanhang klanten een rondje om de Zuigerplas. Het zou mogelijk een regenachtige ochtend worden, maar het was een heerlijke dag om met je hond er op uit te gaan!

Terwijl de honden heerlijk konden rennen, ravotten, spelen, zwemmen en nieuwe vrienden konden maken, werd er door ons lekker gekletst. En als je dan na een klein uurtje terug komt op de parkeerplaats is een lekker bakkie koffie of thee altijd een goed idee! Assistente Marijke had ook daar weer voor gezorgd.

Komend voorjaar gaan we vast weer wandelen. Wanneer precies weten we nog niet. Zodra de beslissing genomen is communiceren we dat op onze site en social media.

Bovenstaande foto is gemaakt door Anneke Bakker.

Lees meer

Blog

Castratieproject 2018

Door: Rianne van der Wal

Vanaf 2013 organiseert Dierenartsen Lelystad jaarlijks een castratie en sterilisatieproject in Lelystad. En inmiddels zijn er al meer dan 200 katten geholpen. Het team van dierenartsen en assistentes staan op zaterdag 8 december weer klaar in de operatiekamers van de praktijk op de Kempenaar. Eigenaren van de poezen en katers dienen aan te tonen dat zij afhankelijk zijn van de voedselbank of onder bewind voering staan om in aanmerking te komen voor dit project.

Deze dag zal het team vrijwillig poezen en katers ‘helpen’. Ze willen met de kerstgedachte in het achterhoofd, de onbedoeld groeiende kattenpopulatie in Lelystad tegen gaan. Er wordt geprobeerd de middelen die nodig zijn om deze operatie uit te voeren (deels) gesponsord te krijgen van de verschillende leveranciers. De ingreep zal niet kosteloos, maar wel op dezelfde manier uitgevoerd worden als gebruikelijk is bij Dierenartsen Lelystad. Een huisdier wordt gewaarborgd van dezelfde zorg. U kunt deze dag vergelijken met een castratie en sterilisatie project in Spanje, maar dan in uw eigen gemeente!

Kosten ingreep:
Castratie kater: €22,50 (inclusief chippen en registreren)
Sterilisatie poes: €49,95 (inclusief chippen en registreren)
De chips worden beschikbaar gesteld door de fabrikant en standaard bij ieder dier geplaatst. Het is dan ook niet de vraag óf u uw kat gechipt wil hebben. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle katten in Nederland geregistreerd zijn. Zo hopen we te voorkomen dat er onnodig dieren moeten worden opgenomen door een asiel terwijl er een eigenaar aan het zoeken is naar zijn of haar huisdier. 

Extra opties tijdens de ingreep:
Waakinfuus als extra veiligheid tijdens de ingreep en het wakker worden: €15,00
Bloedonderzoek voor de narcose als extra veiligheid: €27,50

Voor meer informatie over de kosten of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de balie van de praktijk (0320 – 282833).

Lees meer

Blog

Prachtkonijn Fluffy

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Deze maand staat er geen kat in de schijnwerpers, maar een konijn. Een Teddy Widder-konijn. Zulke konijntjes hebben haren die steeds langer worden. Zo lang zelfs dat ze over hun eigen haren kunnen struikelen. En zo lang dat ze een heus gordijntje voor hun ogen hebben hangen waardoor ze niets meer kunnen zien.

Fluffy is zo’n konijntje. Hij is nog maar vijf maanden oud en toch heeft hij al een hele lange vacht. Zijn baasje heeft nog nooit een konijn gehad, dus zij wist niet zo goed wat ze daaraan kon doen. Ze zag wel dat Fluffy niet meer goed om zich heen kon kijken door die lange haren voor zijn ogen. Een elastiekje om zijn haren boven op zijn kop helpt wel, maar is niet echt fraai. Dus: naar de kapper.

Een konijn is geen kat. Maar gelukkig heb ik ook ervaring met konijnen. Dus na een tijdje heb ik Fluffy van zijn lange haren afgeholpen. Nu kan hij weer fijn om zich heen kijken. Zijn baasje kan zijn mooie ogen weer zien. En hij struikelt niet meer over zijn lange harige jas!

De dierenartsassistente geeft Fluffy’s baasje nog enkele goede tips mee over inentingen tegen besmettelijke konijnenziekten. Ik geef haar nog tips over hoe ze haar konijn een nog gelukkiger leven kan geven. Als je nog nooit een huisdier hebt gehad om voor te zorgen, is alle informatie welkom!

Lees meer