Openingstijden (afspraak) Maandag t/m Vrijdag: 08.30-20.00 uur - Zaterdag: 09.00-17.00 uur Tel: 0320 - 282833 (tijdens openingstijden) Spoedgevallen: 0900 - 2 28 28 33 (80ct. minuut)

Blog

Prachtkat Olivier

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Dit is Olivier, een kruising tussen een Maine Coon en een huis-tuin-en-keukenkat. Hij komt al ruim vier jaar hier in de trimsalon, om de drie, vier maanden. Hoe groot hij ook is, hij vindt het elke keer toch steeds in het begin een beetje spannend. Later is hij veel meer gewend. Maar zodra hij klaar is en het mandje tevoorschijn komt, weet hij niet hoe snel hij daar naar binnen moet!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd

Lees meer

Acties

Castratieproject 2019

Door: Rianne van der Wal

Vanaf 2013 organiseren wij jaarlijks een castratie en sterilisatieproject in Lelystad. Inmiddels zijn er al ruim 60 katten geholpen. Ons team van dierenartsen en assistentes staan op zaterdag 14 december weer klaar in de operatiekamers van onze praktijk op de Kempenaar. Eigenaren van de poezen en katers dienen aan te tonen dat zij afhankelijk zijn van de voedselbank of onder bewind voering staan om in aanmerking te komen voor dit project. 

Deze dag zal het team vrijwillig poezen en katers ‘helpen’. Wij willen met de kerstgedachte in het achterhoofd, de onbedoeld groeiende kattenpopulatie in Lelystad tegen gaan. Er wordt geprobeerd de middelen die nodig zijn om deze operatie uit te voeren (deels) gesponsord te krijgen van de verschillende leveranciers. De ingreep zal niet kosteloos, maar wel op dezelfde manier uitgevoerd worden als gebruikelijk is bij ons. Iedere kater en poes wordt gewaarborgd van dezelfde zorg. Alle katers en poezen worden kostenloos door ons gechipt en geregistreerd. U kunt deze dag vergelijken met een castratie en sterilisatie project in Spanje, maar dan in uw eigen gemeente!

Voor katteneigenaren die in aanmerking komen zijn de kosten als volgt:
Pre-anesthetisch onderzoek*: Kostenloos
Sterilisatie poes: € 55,00
Castratie kater: € 35,00
Chip & registratie: Kostenloos en verplicht
Infuus: € 15,00
Pre-anesthetisch bloedonderzoek*: € 35,00

*Pre-anesthetisch (bloed)onderzoek: voorafgaand aan de operatie wordt het dier door onze dierenartsen lichamelijk onderzocht. Daarnaast wordt er gekeken of het dier vlo-vrij is (dat is een voorwaarde om in onze opname opgenomen te worden). En is het mogelijk om een bloedonderzoek te laten doen om te controleren hoe het met de meest vitale organen gaat.

Lees meer

Blog

Prachtkat Furry

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Heel soms is het voor een kat helemaal geen feest om naar de trimsalon te komen. Dat geldt vooral voor Furry, een Maine Coon-poes van tien jaar. Haar baasjes vertelden dat ze altijd veel stress had van de autoreis naar de dierenarts voor de jaarlijkse prikken. Ze had nu heel veel klitten op de rug, waardoor ze ook nog eens naar de trimster moest reizen. Daarom probeerden haar baasjes prikken en trimmen te combineren. Dat was helaas niet op dezelfde locatie te plannen, maar wel vrijwel na elkaar.

Eerst maar naar de trimster. Zodra de deksel van het mandje af ging en voordat de baasjes het al meldden, rook ik het al: Furry had van spanning in het mandje gepoept. Na acht jaar ervaring met katten kijk ik daar niet meer van op, dus: snel de drolletjes opgeruimd en Furry op de tafel gezet. 

Ik voelde haar spieren nog steeds gespannen. Zelfs haar voetzooltjes voelden vochtig aan door de stress, maar ze bleef toch rustig op tafel zitten. Nagels knippen was geen probleem. De klitten bij haar heupen en staart kon ik makkelijk wegscheren en de rest van haar vacht kon ik ook zonder problemen doorkammen. Furry liet het allemaal toe. De reis heen en terug vond ze erg spannend, maar in de trimsalon was het prima te doen. Ik kon zelfs een na-foto maken terwijl ze rustig op tafel bleef zitten!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Persberichten

Herfstwandeling

Door: Rianne van der Wal

Wij gaan weer een gezellig rondje wandelen met onze honden en nodigen u graag daarbij uit!

Ieder jaar gaan we met elkaar een rondje lopen rond de Zuigerplas. Honden mee, laarzen aan en misschien een paraplu. Natuurlijk hopen we op een prachtige herfstdag met een lekker zonnetje, maar het blijft Nederland 🙂

We starten zoals altijd om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Zuigerplasdreef. Honden die het spannend vinden, erg druk zijn of wat meer persoonlijke ruimte nodig hebben kunnen het beste even in de auto blijven wachten tot we daadwerkelijk gaan wandelen. Zodra we lopen hebben alle honden de ruimte en er is in de afgelopen jaren nog nooit iets gebeurd tussen de honden. De meesten lopen los mee, soms ook wel aan de lijn en heel af en toe zitten ze in een karretje omdat ze gewoon wat ouder zijn en niet alles kunnen lopen. Na de wandeling staat er weer een kopje koffie, thee of limonade voor iedereen.

Heb je geen hond en wil je wel graag mee? Geen probleem! Er is altijd wel een hondje wat je mag lenen 🙂 U hoeft zich niet vooraf op te geven.

Lees meer

Blog

Prachtkat Mila

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Mila is een zwart-witte huis-tuin-en-keukenpoes van ongeveer vijf jaar. Ze is vandaag voor het eerst in de trimsalon en vindt het allemaal reuze interessant. Terwijl ik al die losse witte haren uit haar vacht kam, kijkt ze parmantig naar buiten. Op de parkeerplaats van de supermarkt is van alles te zien: mensen, auto’s en de bus komen voorbij. Dat is een mooie afleiding tijdens het kammen. 

Thuis is ze ook een oplettende dame. Haar bazin vertelt ondertussen het verhaal van de bijzondere bezoeker in de tuin. Mila kon eens ’s avonds urenlang naar een bepaalde plek in de tuin kijken, in de richting van waar de pindakaaspot aan de schutting hangt. Haar baasje snapte het niet, want in het donker zijn er geen vogeltjes in de tuin. Ze is toen op de knieën naast Mila gaan zitten om erachter te komen waarom ze dat deed. Opeens zag ze een muisje in de pindakaaspot kruipen. Daar tuurde ze dus naar! Later kon ze soms wel een uur lang op de schutting, boven de pindakaaspot, zitten turen of er weer eens een muisje aan kwam, maar helaas!

Helaas, ook op de laatste vrijdag van de maand is er weinig kans op muizen met al die katten in de trimsalon. Dat heeft Mila nu ook ervaren.

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Nieuws

Informatieavond over vuurwerkangst

Door: Rianne van der Wal

Ieder jaar staan veel honden- en katteneigenaren weer voor de uitdaging hun geliefde huisdier, stressvrij het nieuwe jaar in te krijgen. Om te voorkomen dat er onnodig  medicatie toegediend wordt, geeft Dierenartsen Lelystad, in samenwerking met Martin Gaus Hondenschool Lelystad een lezing rondom dit thema. Op dinsdagavond 1 oktober zal er gesproken worden over hoe u kunt zorgen dat uw hond de avond van oud & nieuw (en de dagen die daar aan vooraf gaan) ontspannen door kan komen. Ook wordt er besproken hoe u het beste kunt reageren als uw hond al gevoelig reageert op geluiden en welke maatregelen u kunt nemen om hem zo goed mogelijk bij te staan. 

Deze avond is kosteloos en zonder hond te bezoeken. U dient zich echter wel op te geven. Dit is mogelijk via Dierenartsen Lelystad 0320-282833. De lezing zal om 19.00 uur van start gaan en ongeveer anderhalf uur duren. Locatie: Martin Gaus Hondenschool Lelystad Bronsweg 11a, te Lelystad.

Lees meer

Nieuws

Vacature Paraveterinair – gesloten

Door: Rianne van der Wal

We hebben inmiddels een geschikte kandidaat gevonden.

Afgelopen maanden hebben we afscheid genomen van een paar fijne collega’s. Ze zijn verder gaan studeren in de humane zorg, of gewoon achter de liefde aan verhuisd naar Friesland. Daarnaast is ons team uitgebreid met een extra dierenarts. Dit alles samen maakt dat we weer op zoek gaan naar leuke collega’s.

Wij zijn op zoek naar een (of twee) paraveterinairen om ons team aan te vullen. Het aantal uren is in overleg.

Wie zijn wij?
Wij zijn een gezellig team van 10 paraveterinairen en 6 dierenartsen. Samen streven wij naar een hoge betrokkenheid bij onze klant en zijn of haar geliefde huisdier. Dat houdt in dat wij alles in het werk stellen onze deskundigheid op een hoog niveau te houden om zo het huisdier de juiste behandeling te geven. Daarom is er veel mogelijk. De ruime openingstijden en het altijd beschikbaar zijn voor spoedgevallen is hier een eerste voorbeeld van. Daarnaast beschikt onze praktijk over meerdere operatie ruimtesaparte opnames, een goed uitgerust laboratorium, een echo en digitaal (tandheelkundig) röntgen apparaat en een kattenpension. Naast de hoofdlocatie, beschikken we ook over een dependance in de nieuwste wijk van Lelystad. 

Onze praktijk is maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. De praktijk is ten alle tijden, dus ook buiten onze openingstijden, beschikbaar voor spoedgevallen. 
Je bent werkzaam volgens een vast rooster en diensten worden gerouleerd.  
Werknemers vallen bij ons onder de CAO Dierenartsenpraktijken en hebben pensioenopbouw. Wij zijn namelijk lid van de BPW.

Wie ben jij?
In het kort: betrokken, flexibel, vakkundig, een harde werker, stressbestendig, spontaan en commercieel. O, en je hebt je diploma paraveterinair (bijna) in handen.

Misschien heb je jaren ervaring. Misschien kom je net van school en moet je de kneepjes van het vak nog leren. Wij kijken op dit moment vooral naar wie jij bent en wat jij voor ons kan betekenen. 

Wel vinden we het belangrijk dat je in de omgeving van Lelystad woont en binnen 30 minuten op de praktijk aanwezig kan zijn. Zodra je goed ingewerkt bent, ga je namelijk meedraaien in het dienstrooster van de paraveterinairen. Dat houdt in dat je iedere 8 weken een weekenddienst hebt en ook eens in de 8 weken een ‘weekdienst’. Je kan dan opgeroepen worden om de arts te helpen bij een spoedgeval.

Ben je dan ook nog eens heel gezellig, weet je een goede grap te waarderen of verzin je die zelf? Dan pas je heel goed bij ons in het team!

Wat moet je doen?
Stuur je sollicitatiebrief met CV naar onze praktijk t.a.v. Mw. M. Sterk (dierenartsenlelystad@hotmail.com). Er is geen uiterste reactiedatum, zodra de geschikte kandidaat gevonden is, wordt de vacature gevuld.

Lees meer

Blog

Prachtkat Izzy

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Izzy is een knappe Ragdoll van vier jaar. Ze is al wel vaker bij een trimmer geweest, maar al dat gepluk en gefrunnik aan haar vacht vindt ze eigenlijk maar niks. Maar ja, haar baasje heeft graag een kat zonder klitten en met zo min mogelijk haren op de bank en op de kleding. Dan kun je wel protesteren door te blazen en te grommen, maar dat helpt niet.

Na afloop moet ze dan ook even een ‘moment voor haarzelf’ hebben. Ze zoekt even een rustig plekje onder de wasbak. Daar poseert ze gewillig voor de foto en laat ze zien wat een prachtkat ze is!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Blog

Prachtkat Caesar

Door: Rianne van der Wal

Door kattentrimster Jos Hillebrand

Caesar lijkt een gewone cyperse kater, maar hij is een statige heer van wel 17 jaar. Op deze gezegende leeftijd is het uiteraard lastig en inspannend om je vacht zelf te verzorgen. Je hebt minder zin en energie, bent wat strammer in de ledematen en hebt veel meer tijd nodig om te slapen. Dan is het niet zo gek dat al die oude haren in je vettige vacht blijven zitten en aan elkaar gaan plakken. Daardoor worden het harde stukken vilt en dat ligt natuurlijk niet zo lekker. Het was dus een goed idee van zijn baasjes om hem eens naar de trimsalon op de Warande te brengen. 

Caesar krijgt een vip-behandeling. Ik heb zijn nageltjes geknipt en zijn oude haren uit zijn vacht gekamd. Ik heb ook zijn ogen en oren nagekeken. Na een uurtje is hij helemaal klaar.

Ook al kijkt hij op de na-foto een beetje sip, ik weet zeker dat hij blij is dat zijn oude haren eruit zijn. Laat de zomer maar komen voor deze oude heer!

Iedere laatste vrijdag van de maand komt Jos bij ons in de praktijk in de Warande om katten te kammen of te ontwollen. En heel soms, als dat niet meer lukt, scheert ze katten ook. Iedere maand zet ze één van haar ‘klantjes’ in het zonnetje en wordt Prachtkat benoemd.

Lees meer

Blog

Chippen en registreren van uw huisdier

Door: Rianne van der Wal

Als je huisdier vermist is en terecht komt bij een dierenambulance, -asiel of een dierenartsenpraktijk, zal hij met behulp van een chipreader gecontroleerd worden op een chip. Heeft je dier een chip heeft én is het correct geregistreerd bij een databank, dan kunnen de medewerkers jouw gegevens vinden. Zo ben je snel op de hoogte dat je huisdier gevonden is. Het is dus belangrijk dat je naast het laten chippen van je dier, ook je eigen gegevens laat registreren en als het nodig is, aanpast.

Databanken
Zijn zijn een aantal databanken in Nederland waar je je dier kan laten registreren. De meesten hebben een eigen site waar je die registratie kan regelen. Onze paravaterinaren regelen de registratie voor u en doen dat bij; BackHome Club. U ontvangt van hen een mailtje met de bevestiging en de vraag of u wilt inloggen om de registratie te voltooien. Weet je niet in welke databank je huisdier geregistreerd staat? Dan kan je op de site; chipnummer.nl zoeken in alle databanken van Nederland.

Chipnummer
Om de chip te registreren heb je het nummer nodig. Als je je huisdier bij ons laat chippen, registreren we het ook voor je. Je hoeft dan alleen nog maar aan te geven welke gegevens je online wilt laten komen en welke niet. Deze vraag ontvang je via een mailtje van de databank. Registreer je zelf je huisdier? Dan vind je het nummer vaak in het paspoort, vaccinatieboekje of op de stamboompapieren van je huisdier. Kan je het nummer toch niet vinden, is het altijd mogelijk om het nummer af te laten lezen bij ons in de praktijk.

Lees meer
Maak een afspraak